irinajonsson.blogg.se

glad midsommar!

Kategori: Allmänt

Leo

Kategori: Allmänt

älskar min underbara son! han är det bästa jag har!

lök o vittlök

Kategori: Allmänt

Lök o vitlök man kan plantera över allt! den trivs precis över allt! Med blommor, Med bär, Med buskar med allt! Däremot Vitlök o lök ger ett stort skötseln till alla växter. De räddar växter för dåliga bakterier o dåliga insekter. Så idag jag hade planterad in gjordgubbar i en stor planta tsm med lite Vitlök. met inte om man ser det på bilden(vitlöken)
vitlök är på högersidan rad o jordgubbar ni ser väl den på vänster sidan rad, jag gjorde lite bur över (det var en kanin bur tidigare antar jag) men jag behövde den för att kunna rädda mina växter att manx lr ngn annan ska inte råka gå över de ;)

Jordgubsplantor ;D

Kategori: Allmänt

Vad kan jag säga?! -Ja, som vanligt ute är solig väder o jag är ute o arbetar med trädgården ;) Tidigare hade jag köpt jordgubbsplantor o planterad de i en stooooor kruka, nu började de ge lite skott så tyckte jag att krukan ger inte mer plats för alla skott om de ska komma mer, så hade jag fått en ide att fixa en liten jordgubbsplanta (som min farmor gjorde hela hennes liv, gör o ska göra) Vad kan jag berätta om växter o bär o allt annat? vad är det som är nyttigt för både oss o växter som växer... Det som jag berättade i artikeln "Brännässla" var inte allt. Ja! det gör ont när den sticker, men man kan använda ngn sort av gummi handskar så funkar det hur best som helst! vet inte hur det är i Sverige om brännässla o vad man kan göra med den o vad den är nyttigt för, men i mitt land använder alla saker som är från naturen o kan både skydda växter o ge ett stort näring. Det första jag kan berätta vad man kan göra med brännässlan ist för att kasta bort den. Mat: Soppor, sallader, medicin osv. Igår gjorde jag min vaforit kallsoppa fast ist för att låta den vara som den är hade jag då gjort med brännässlans lövarna o toppen. (hur gör man: skölj med kallt vatten i en durkslag, stoppa in de i en stor skål häll över kokhet vatten o låt den stå(man kan också stoppa in de i en kastrull med kokhetvatten så att vatten täcker brännässlan o koka i fem minuter under lock) sen skära smått o tunt o blanda med maten) vatten som blir kvar av brännäslan ska man låta vara i 5 dagar på solen lr varmt stället(man kan också sätta den på solen på dagen/morgon) med över lock. Vad kan man göra med vatten som är kvar från brännässlan? Spraya på växter bär o buskar, på så sätt vi ger de mer näring (sånt gödsel kan aldrig vara för mkt) Vår nästa rubrik är om "Vad kan man göra med lök o vitlök o var kan man plantera de?"

odling

Kategori:

så! nu hade jag plaserat in i jorden tsm med blommorsplantan löken, den var en hel vecka i krukan o gav fina rötter o nu är den in planterad i en planta. därimot hade jag plantera om gräslöken i en större o stadigare krukan. allt köptes grån affären i grönsaks avdelning o nästan alla grönsaker man kan omodla alså odla igen o igen, när löken ger rötter o mår bra behöver man inte att vara rädd om att den ska inte växa igen nästa år när man tar upp den om man sköter till hösten o täcker över över vintern.samma är ju bed de flesta bär o grönsaks plantor. :)

tänkte uppdatera lite mer om födelsedags önskan

Kategori:

jag fyller år den 10:e o ska fyra den 13:e juni så det är ganska snart! de som läser min blogg kan ta reda på vad jag önskar mig :) fortfarande är det iaf hårvårdprodukter från redken man kan se det i "födelsedags önskan" i tidigare artickeln. o så det som jag härjar på just nu är ju blommor, så jag önskar mig oxå mkt med presentkort (lr lösa pengar) för att kunna handla på stora blommbutiker som är t.ex. blomsterlandet. vill helst köpa sj blommor o allt annat i blommbutikerna. älskar min gård o jag ger ju allt min kärlek till den o så klart allt min råd! ni som känner oss o hade sett hur vi hade haft här ett år sen o två o tre... ni vet hur det sog ut här alså växter o allt annat! jag önskar mig att jag hade mer råd för att kunna köpa hit o renovera o pryla! men man måste nog vänta alltid tills man fyller år för att kunna önska sig ngt:) jag gör allt det här inte för mig sj, jag gör det för alla, till o med elisabeth som äger huset, till o med rolle o leo o vänner o grannar o alla som tittar mot vårat boende o går förbi:) jag vill att det blir finare o mysigare men allt tar sin egen tid för växa skötas o så klart råd för att hjälpa växter att leva överleva bli finare o sköttsammare! all min lediga tid spenderar jag på gården o bara på kvällen när det är sent brukar jag logga in på dator för att gå på massor webbsidor som har det jag behöver till gården. säkert rolle är less flr att jag pratar hela tiden om gården men jag kan inte sluta tänka på det innan allt blir fint o klart. sen önskar jag mig oxå om det finns ens presentkort till det där stälke som man kan åka in med släpet o hämta massor med runda stenar o att få kunna välja sj. jag har en gård beroande o stenberoande för att kunna pryla o göra massor med de! tack att ni läste, nu vet ni vad jag önskar mig hellt klart :)

städar kring alla goa växter

Kategori:

brännäsla! vad kan man berätta om den obehagliga onda o sammtidigt goda växten?! obehagligt iaf därför att vi alla är rädd för den, onda drf att den svider o gör ont o goda är ju faktuskt därför att när den sticker in i kroppen då får vi uppsvulnaden, den kan läka upp de vanliga sjukdommar o till o med feber! i mitt land brukade alla gamlingar o till o med gör fortfarande av de soppor o saften, den sjuka brukar de klappa på med brännäslan då o då, den ger bättre blodcirkulation o man kan dricka saft av den om man har ont i halsen lr ngt annat! den är faktiskt bra! men så längre jag levde o hade brännt mig hade jag aldrig fått bubblor av dig förran idag! ni ser väl sj

ute

Kategori:

de buskar o gräset o allt annat tar aldrig slut på! allså jag städar här än o det känns förevigt eftersom inget var fixat o skötts på minst 5år! o det är ett helvete kan man ju lugnt säga! hoppas jag blir klar med allt till 8:e juni, jag har en hel vecka på mig men det är ändå lite för att det går inte hålla på hela dagarna i sträck när man har små barn o när man måste äta o sova!

frukost

Kategori:

igår var det ingen publisering på grund av att det var en stresseg dag hela dagen från o med jag vaknade o det gjorde jag kl 10 tills jag gick o la mig då var det kl 2 på natten. igår hade vi då kört buskar o sånt skräp till kronan sen hade jag städat o busat med leo sammtidigt han var jätte grinnig hela kvällen så jag hade inget val. just nu sitter jag o äter en smaskig frukost med daim tårta o mkt vanilj vispgrädde på o så dricker jag kaffe med mjölk här ute på altan! ska nog kratta o fixa med skräpet o klippa gräset idag! ha en fin dag ute är svalnat o skönt!